Konular
    Çekim İşlemleri Kapsamında İstenebilecek Ek Doğrulama Materyalleri Nasıl Gönderilir?
    bybit2024-06-13 13:26:54
    UygulamadaWeb Sitesinde

    Kripto çekim işlemi sırasında, güvenlik nedeniyle kimliğinizi doğrulamak için ek bilgiler/belgeler göndermeniz gerekebilir. Belgelerin 72 saat içinde sunulmaması, anında çekimin reddedilmesine neden olacaktır.

     

    Doğrulama bilgilerini/belgelerini nasıl gönderebileceğinizi gösteren kılavuzu aşağıda bulabilirsiniz. Ek doğrulama belgelerini web sayfamız üzerinden göndermenizi öneririz.



     

    1. Adım: Bybit Uygulamasının alt kısmındaki Varlıklar seçeneğine, ardından da Fonlama’ya dokunarak sağ üst köşedeki simgeden Varlık Geçmişi sayfasına erişin.

     

     

     

     

     

     

    2. Adım: Çekme sekmesinde hâlâ İncelenmeyi Bekliyor uyarısı olan emir kaydına dokunun. Ardından Doğrulamaya Başlayın seçeneğine dokunun.

     

     

     

     

     

     

    3. Adım: Çekme bilgilerini gözden geçirin ve istenen belgeleri gönderin.

     

     

     

    Aşağıda, talep edilebilecek farklı belge türleri ve bunların açıklamaları verilmiştir:

     

    Belge Türleri

    Açıklama

    Kimlik Doğrulaması Belgeleri

    Elinizde, üzerinde el yazısıyla yazılmış günün tarihi bulunan bir kâğıdı ve Kimlik Doğrulaması için ilk başta kullandığınız resmî kimlik belgesini tuttuğunuz selfie fotoğrafınız.

    • Örneğin Kimlik Doğrulamanızı tamamlamak için daha önce resmî kimlik kartınızı kullandıysanız ekibimiz yanıt e-postanızda aynı resmî kimlik kartını yeniden göndermenizi şart koşacaktır.

    • Sistemimize kayıtlı olan belge haricinde bir belge göndermeniz hâlinde Bybit Kimlik Doğrulaması ekibi gönderdiğiniz belgeyi reddedecektir.

    • Belge üzerindeki tüm bilgiler net, okunaklı ve tercihen HD çözünürlükte olmalıdır. Ekibimiz, yüz hatlarınızın açık bir şekilde görünür olması bakımından fotoğrafın netliğine de çok dikkat edecektir.

    • Fotoğrafın ya da belgenin orijinal hâlinin yüklenmesi gereklidir. Çıktısı alınmış veya üzerinde Photoshop ile oynanmış belgeler kabul edilmez. Lütfen fotoğrafta filigran olmadığından emin olun.

    • Tarih, selfie’nin çekildiği günün tarihi olmalıdır.

    • Kâğıda güncel tarihle birlikte şu cümle el yazısıyla yazılmalıdır: Bu belgenin bana ait olduğunu ve GG/AA/YYYY tarihinde çekim isteği gönderdiğimi teyit ediyorum.

    • Fotoğrafta yüz hatlarınız açıkça görünmelidir.

    • Selfie fotoğrafını lütfen HD çözünürlüğünde yükleyin. Selfie fotoğrafındaki hem elle yazılmış notun hem de kimlik belgesinin tamamen görünür ve okunabilir olmasına dikkat edin. Selfie fotoğrafını çekerken lütfen kimlik belgenizin ve elle yazılmış notunuzun üzerini kapatmayın.

    Son On-Chain Yatırma İşleminin Ekran Kaydını Alma

    Alacağınız ekran kaydında aşağıdaki önemli noktaların vurgulanması gerekmektedir. 

     

    Not: Gerekli bilgilerin sağlanmaması, itiraz başvurunuzun reddedilmesine neden olabilir.

     

    1. Harici borsa platformuna giriş yapın: Harici borsa platformuna başarıyla giriş yapın. Kullanıcı adınızı ve parolanızı ekran kaydına başlamadan önce yazarak giriş bilgilerinizi koruyabilirsiniz. Face ID ile giriş, SMS kodu ve Google 2FA doğrulaması kabul edilir.

    2. Yatırma/İade kaydı sayfasına gidin: Borsa platformunun yatırma veya iade kaydı sayfasına gidin.

    3. Çekim ayrıntılarını gösterin: Söz konusu çekim ayrıntılarını ve tüm yatırma veya iade transferi ayrıntılarını görüntüleyin. Bu ayrıntıların miktarı, coin türünü, transfer tarihi-saatini ve tamamlanmış TxID (İşlem Hash'i) bilgilerini içermesi gerekir.

    4. İade TxID’sinin tamamını veya blok zincirine yönlendirmeyi gösterin: Harici borsa platformunun, çekim geçmişi sayfasında iade TxID’sinin tamamını göstermemesi ancak blok zincirine yönlendirme yapan bir bağlantı bulunması durumunda, lütfen bağlantıya tıklayın ve blok zincirindeki bilgileri gösterin. 

     

    Harici borsa platformuna danışarak (örneğin Müşteri Destek ekibiyle sohbet geçmişi, e-posta veya SMS ile iade ayrıntıları veya self-servis uygulama aracılığıyla) yalnızca iade TxID’sini aldıysanız lütfen sohbet kaydını da ekran kaydına ekleyin.


    İpuçları:

    - Bybit’e yatırma işlemi yaptığınız önceki platformu (ör. Binance, Kraken, Coinbase, MetaMask, diğer Bybit hesabınız vb.) ifade ettiğimizi, mevcut Bybit hesabınızdaki işlem ayrıntılarından bahsetmediğimizi lütfen aklınızda bulundurun. 

    - Önceki platforma giriş adımını videoya eklemenizi hatırlatmak isteriz.  

    Son İtibari Para Yatırma İşleminin Ekran Kaydını Alma



    Lütfen itibari parayla ödeme kanıtını, kayıtlı e-posta adresinizle ilişkili hesaba giriş videosunu, satın alma geçmişi veya emir onayı videosunu sunun.

     

    1. İtibari Para Yatırma Ödeme Kanıtı

    • Yatırma işleminizi kredi kartı veya banka transferi aracılığıyla gerçekleştirdiyseniz söz konusu itibari para yatırma sayfasına veya Bybit’e yapılan işlem kaydınızı gösteren kredi kartı ekstrenizi veya banka ekstrenizi sunun.

    • Yatırma işleminizi ATM aracılığıyla yaptıysanız yatırma faturasının veya onay makbuzunun görüntüsünü sunun.

    • Ödeme kanıtı; İtibari Para Birimi cinsinden tutarı, Coin Türünü, Satın Alma/Çekme Tarihi-Saatini ve Emir Kimliğini (varsa) içermelidir.

     

    1. Satın Alma Geçmişi/Emir Onayı İçeren Hesaba Giriş Videosu:

    1. Adım: Kayıtlı e-posta hesabınıza giriş yaptığınızı gösterin.

    • E-posta hesabınıza başarıyla giriş yapın. (Parolanızı ekran kaydına başlamadan önce yazarak giriş bilgilerinizi koruyabilirsiniz.)

    2. Adım: E-posta hesabında arama yapın ve itibari para yatırma sayfası sağlayıcısının satın alma veya emir onayı e-postasını görüntüleyin.

    • Bu video, sahipliğinizi doğrulamamıza ve hesabınızın güvenliğini sağlamamıza yardımcı olacaktır.

    Sunduğunuz bildirim e-postalarında, İtibari Para Birimi cinsinden tutar, Coin Türü, Satın Alma/Çekme Tarihi-Saati, Emir Kimliği (varsa) ve tamamlanan TxID (varsa) bilgilerini içeren emir ayrıntıları açıkça gösterilmelidir. 

    • Sayfada TxID’nin tamamının yerine blok zincirine yönlendirme yapan bir bağlantı varsa lütfen bağlantıya tıklayın ve blok zincirindeki bilgileri gösterin.

    • PC, Mac, Android veya iPhone’da ekran kaydının nasıl gerçekleştirileceği hakkında daha fazla bilgi için buradaki makaleye bakabilirsiniz.  

     

    Çekim Adresinin Sahibi Olduğunuzu Kanıtlayın

    • Adresin sahibi olduğunuzu doğrulamak için, daha önce kullandığınız çekim adresinizden mevcut çekim adresine bir miktar fon transfer edin.

    • Yeni adresi doğrulamak için lütfen daha önce (en az 48 saat önce) kullanılan bir çekim adresini kullanın. Fonların sahipliğini kanıtlamak için yeni bir adres kullanmak, doğrulamanın başarısız olmasına neden olabilir.

    • On-chain transfer tamamlandıktan sonra, çekim işlemine ait TxID’sini veya TxHash’ini sunun.

     




     

    4. Adım: Materyalleri göndermenizin ardından, ilgili ekibimiz söz konusu materyalleri (belgeleri, bilgileri, ekran kayıtlarını vb.) inceleyecek ve 24 saat içinde size e-posta ile bilgi verecektir.

     

    Materyalleriniz reddedilirse size e-posta ile haber verilir ve istenen bilgileri/belgeleri sunmanız için daha fazla süre tanınır. Bu durumda, yeni talep edilen belgeleri yüklemek için 1. Adımdan başlayarak işlemleri tekrarlamanız gerekir.

    Yardımcı oldu mu?
    yesEvetyesHayır