Konular
    Varlık Yatırma Nasıl Yapılır?
    bybit2024-06-13 13:26:52

    Bybit artık kullanıcılarımız için farklı varlık yatırma yöntemlerini desteklemektedir. Aşağıda, (a) cüzdanınızdan kripto varlıklarınızı aktararak veya (b) İtibari para birimini kullanarak kripto satın alarak – Kredi/Banka Kartı Ödemesi, İtibari Para Yatırma, Üçüncü Taraf Ödemesi veya P2P Alım Satım – varlıklarınızı kolayca yatırabilmeniz için ayrıntılı bir işlem süreci bulunmaktadır.

     

     

     

     

    (a) Kripto Yatırma

    Kripto yatırma, kriptonun harici bir cüzdandan veya başka bir değiş tokuştan blockchain işlemi yoluyla Bybit hesabınıza aktarılmasıdır. İşte nasıl kripto para yatırma işlemi yapılacağına dair adım adım bir kılavuz.

     

    Not:

    — Lütfen desteklenen coinleri yalnızca Bybit varlık sayfasında listelenen ve desteklenen zincirleri kullanarak yatırın.

    — Bybit şu anda yalnızca doğrudan aktarımı desteklemektedir. Lütfen varlıklarınızı Akıllı Sözleşme yöntemini kullanarak göndermeyin.

    — Yatırma etiketi/not gerektiren coin yatırma işlemleri için lütfen coin yatırma notunuzu/etiketinizi doğru şekilde doldurduğunuzdan emin olun. Notunuzu/etiketinizi ilgili varlığın yatırma penceresinden bulabilirsiniz. Not/etiketsiz veya yanlış not/etiket ile varlık yatırmak varlıkların kaybına neden olabilir. Daha fazla bilgi için lütfen Bybit Varlık Yatırma SSS bölümüne bakın.
     


     



     

     

    Web üzerinden Varlık yatırma

    Adım 1: İmlecinizi Bybit ana sayfasının sağ üst köşesindeki Varlıkların üzerine getirin. Ardından para yatırma sayfasına girmek için Yatırma'ya tıklayın.
     

    Make Deposit 01.png








    Adım 2: Yatırmak istediğiniz kripto parayı seçin. 
     

    Make Deposit 02.png







    Adım 3: Kullanacağınız zincir türünü seçiniz. Bilgi mesajını onayladıktan sonra, Bybit para yatırma adresinizi göreceksiniz. QR kodunu tarayabilir veya para yatırma adresini kopyalayabilir ve parayı gönderebileceğiniz hedef adres olarak kullanabilirsiniz. 

    Make Deposit 03.png



     

    Depozito varsayılan olarak Fonlama Hesabınıza yatırılacaktır. Varsayılan yatırma hesabınızı değiştirmek için, aşağıdaki iki (2) şekilde ayarlayabilirsiniz:

    1. Spot, Vadeli veya diğer hesaplarınıza otomatik kanalize edilen Yatırmaları seçin.

    2. Hesaplar ve Güvenlik altındaki Ayarlar sayfasına gidin

    Make Deposit 04.png







     

    Uygulama ile Varlık Yatırma

    Adım 1: Sayfanın sağ alt köşesinde bulunan Varlıklara gidin ve Yatırma butonuna tıklayın. 

    Make Deposit 05.png







    Adım 2: Bir sonraki adıma geçmek için coin türünü seçin veya arama kutusuna tercih ettiğiniz coin türünü girin. 

    Make Deposit 06.png







    Adım 3: Yatırma sayfasında, doğru zincir türünü seçin ve QR kodunu tarayabilir veya para yatırma adresini kopyalayabilir ve parayı gönderebileceğiniz hedef adres olarak kullanabilirsiniz. 

    Make Deposit 07.png

    Yatırma varsayılan olarak Fonlama Hesabınıza yatırılacaktır. Varsayılan mevduat hesabınızı değiştirmek için Spot, Vadeli veya diğer hesaplarınıza otomatik kanalize edilen Yatırmaları seçin.

     

     

     

    (b) İtibari Para Birimlerini Kullanarak Kripto Satın Alın

    Artık Bybit'te farklı transfer yöntemleriyle birden fazla itibari para birimini kullanarak BTC, ETH, USDT, ve daha fazla çeşidi kolayca satın alabilirsiniz. Hizmet esas olarak aşağıdaki dört kanal kullanılarak sağlanır:

     

     

    (i) Kredi/Banka Kartı ödemesi

    Bybit, kredi ve banka kartı ödemelerini başlatarak, kullanıcıların itibari para birimlerini kullanarak kredi veya banka kartlarıyla doğrudan kripto satın almalarını sağlıyor. Kredi/banka kartınızı Bybit hesabınıza bağlamanız ve herhangi bir üçüncü taraf kanalına gerek kalmadan satın alabilirsiniz. İşlem sadece 5 dakika sürer ve varolan diğer ürünleri  satın almak kadar basittir.

     

    Kredi/banka kartı kullanarak satın almak için, Kripto Satın Al → Tek Tıkla Satın Alın sayfamıza gidin. Desteklenen para birimleri için lütfen Kredi/Banka Kartı Ödemeleri Hakkında SSS bölümüne bakın.

     

    Daha fazla bilgi için lütfen Kredi/Banka Kartı ile Ödeme bölümüne bakın.

     

     

    (ii) İtibari Para Yatırma

    Yatırımcıların, itibari para birimlerini doğrudan platformda kripto satın almak için kullanabilmeleri için Bybit'e itibari para yatırmaları artık mümkün. Bu işlevde desteklenen mevcut itibari para birimlerinin listesine buradan ulaşılabilir.

     

    Bybit hesabınıza itibari para yatırmak için lütfen Kripto Satın Al → Fiat Para Yatırma sayfasına gidin. Para yatırma işlemi tamamlandıktan sonra, fonlar Fonlama hesabınıza yatırılacaktır ve istediğiniz zaman itibari para bakiyesini kullanarak kripto satın alabilirsiniz.

     

    Daha fazla bilgi ve her bir para biriminin nasıl yatırılacağına ilişkin ayrıntılı  kılavuz için lütfen İtibari Para Yatırma Hakkında SSS bölümüne bakın, ayrıca lütfen buradaki sayfaya göz atın.

     

     

    (iii) Üçüncü Taraf Ödemesi

    Üçüncü Taraf Ödemesi, üçüncü şahıs hizmet sağlayıcıları tarafından sağlanan bir hizmettir. Bybit sekizden fazla hizmet sağlayıcı ile işbirliği yaptmıştır. Yatırımcıların, üçüncü şahıs hizmet sağlayıcılarla Kimlik Doğrulaması gerçekleştirmesi gerekir. Bir tüccarın kimliği başarıyla doğrulandıktan ve siparişi tamamlandıktan sonra, hizmet sağlayıcı kripto para birimini tüccarın Bybit hesabına yatırır. Farklı sağlayıcılar farklı para birimlerini ve ödeme yöntemlerini destekler.

     

    Üçüncü taraf bir kanal kullanarak satın almak için, Kripto Kripto Satın Al → Tek Tıkla Satın Alın sayfamıza gidin ve açılır menüden üçüncü taraf ödeme yöntemini seçin. Satın alma işlemine devam etmek için üçüncü taraf web sitesine yönlendirileceksiniz.

     

    Daha fazla bilgi edinmek için lütfen Ekspres - Üçüncü Taraf Ödeme Kanalı'na bakın.

     

     

    (iv) P2P İşlemler

    P2P İşlemler, iki kullanıcı arasında herhangi bir işlem ücreti olmaksızın optimal, karşılıklı olarak kabul edilen bir fiyatla varlıkların alım satımını kolaylaştıran, kolay ve güvenli bir kullanıcılar arası işlem platformudur. Kullanıcılar, şu anda desteklenen 30'dan fazla ödeme yöntemiyle farklı para birimlerini kullanarak P2P İşlemlerinde USDT alıp satabilir. Ayrıca reklam listesinden alıcı/satıcılarını tercih ettikleri ödeme yöntemine ve para birimlerine göre seçebilirler.

     

    P2P Alım Satımını kullanarak satın almak için, kripto satın almaya başlamak için Kripto Satın Al → P2P Alım Satım bölümüne gidin!

     

    Daha fazla bilgi edinmek için lütfen P2P'de Coin Alma İşlemi Nasıl Yapılır? bölümüne bakın.

     

    Daha ayrıntılı bir kılavuz için lütfen Bybit Resmi Yardımı → Kripto Satın Alın'a bakın.

    Yardımcı oldu mu?
    yesEvetyesHayır