Konular
    Sorun Giderme: Ekran Kayıt Videonuzun Bybit’e Gönderilmesi
    bybit2024-06-13 13:27:00

    Bu kapsamlı kılavuzda, hem mobil cihazlarınızda hem de bilgisayarınızda etkili bir şekilde video kaydı alma ve aldığınız kaydı Bybit’e gönderme adımları özetlenmektedir. Çeşitli platformlarda nasıl kayıt alacağınızı ve videolarınızı nasıl sorunsuz bir şekilde yükleyeceğinizi bu kılavuzumuz sayesinde öğrenebilirsiniz.







    Mobil Cihazlarda Video Kaydı 

    iOS Cihazlarda

    Bu kılavuzun, iOS 12 veya sonraki sürümlerinin yüklü olduğu iPhone X, iPadOS ve iPad için geçerli olduğunu lütfen dikkate alın.



    1. Adım: Ayarlar → Denetim Merkezi → Daha Fazla Denetim bölümüne gidin, ardından Dahil Edilen Denetimler’e Ekran Kaydı’nı ekleyin.




    2. Adım: Ekranın sağ üst köşesinden aşağı kaydırın.




    3. Adım: Gri renkli Kayıt butonuna dokunun ve üç saniyelik geri sayımı bekleyin.




    4. Adım: Denetim Merkezi’ne erişin ve Kırmızı Kayıt simgesine dokunun veya ekranınızın üst kısmındaki kırmızı durum çubuğunda yer alan Durdur seçeneğine dokunun. Aldığınız ekran kaydını, Fotoğraflar Uygulamanızda bulabilirsiniz.

     

    Send Video File 01.png

     

    Daha fazla bilgi için lütfen buradaki resmî Apple Destek Kılavuzuna bakın.







    Android Cihazlarda

    1. Adım: Hızlı Penel’inize erişmek için telefonun üst kısmından aşağı doğru kaydırın ve Ekran Kaydedici’yi seçin. 

     

    Samsung cihazlarda: Ekran Kaydedici simgesi görünmüyorsa ekranınızın sağ üst köşesindeki üç noktalı simgeye dokunun. Telefonunuzun Hızlı Paneline Ekran Kaydediciyi eklemek için Düğmeleri düzenle’yi seçin.




    2. Adım: Yapmak istediğiniz kayıt türünü seçin ve Kaydı Başlat ögesine dokunun. Videoyu durdurmak için Durdur simgesi butonuna dokunmanız yeterlidir.

     

    Send Video File 02.png



    Daha fazla bilgi için lütfen ilgili cihazların resmî Destek Kılavuzlarına bakın: 


    Diğer markalar için lütfen Resmî PlayStore’dan Mobizen Ekran Kaydedici’yi indirin ve buradaki video kılavuzunu izleyin.

     








    Bilgisayarda Video Kaydı 

    MacOS’ta

    1. Adım: MacOS Mojave’de video kaydı ve ekran yakalama için gerekli tüm denetimlere erişmek üzere Shift-Command (⌘)-5 tuşlarına aynı anda basın. Tüm ekranı veya seçili bir bölümü kaydetme veya ekranınızın ekran görüntüsünü elde etme seçenekleri arasından seçim yapmak için ekranda bulunan denetimleri kullanın. Mojave sürümüne yükseltmediyseniz QuickTime Player ile ekran kaydı yapabilirsiniz.




    2. Adım: Kaydedilecek ekranı seçip video kaydını başlatmak üzere ekrandaki denetimlere tıklayın. Kaydetmek için küçük resmi seçin.




    3. Adım: Kaydetmeyi durdurmanın ardından, videoya ait küçük resim ekranınızın sağ alt köşesinde kısa bir süre belirecektir. Küçük resmi sağa kaydırmanızla kayıt, otomatik olarak cihazınıza kaydedilecektir. Kaydedilen kayıt için varsayılan ad, Ekran Kaydı tarih saat.mov şeklindedir.


    Daha fazla bilgi için lütfen buradaki resmî Apple Destek Kılavuzuna bakın.







    Windows 10’da

    Windows 10’da klavyenizde bulunan [Windows Tuşu]+[G] tuşlarına basın ve Evet, bu bir oyun seçeneğine tıklayın. Microsoft’un bu yerleşik aracı oyunla sınırlı değildir ve her türlü ekran etkinliğini kaydetmek için kullanılabilir.

     

    Başlatmak için Kaydı başlat’a tıklayın veya [Windows]+[Alt]+[R] tuşlarına basın ve bitirmek için de aynı kısayolu kullanın. Kaydı başlat butonunu görmüyorsanız lütfen öncelikle Yakala ögesine tıklayın. 

     

    Kaydedilen dosyalar MP4 formatında Videolar/Yakalama klasörünüze kaydedilecektir. Bu Bilgisayar → Videolar → Yakalamalar bölümüne giderek varsayılan Dosya Gezgini sayfasında bu klasöre erişebilirsiniz.


    Not: Bybit, gelişmiş güvenlik için bilgisayarınızın en az Windows 10 sürümüne güncellenmesini önemle tavsiye eder. Daha fazla bilgi için lütfen burayı ziyaret edin.







    Bilgisayarlara Yönelik Diğer İşletim Sistemlerinde

    Bazı işletim sistemlerinde dâhili ekran kaydedici yazılımı bulunmayabilir. Bu durumda, yatırımcıların ekran kaydı için üçüncü taraf yazılımları indirmeleri gerekecektir.


    Başlamak için, OBS Studio’yu indirin ve Wikihow’daki adım adım kılavuzu izleyin.







    Büyük Boyutlu Video Dosyası Yükleme

    Ekran kaydınızı göndermeye hazırsınız ancak video dosyasının desteklenen boyutu aştığını fark ettiniz. İlerlemek için lütfen kılavuzumuzda belirtilen aşağıdaki adımları izleyin.



    Google Drive ile

    Gmail’in e-postalar için ek boyutunu 25 MB ile sınırladığını lütfen göz önünde bulundurun. Ancak, Gmail tarafından sunulan e-posta adresini kullanıyorsanız 25 MB’den büyük ekran kayıtlarını göndermek için Google Drive’ı kullanabilirsiniz. 



    1. Adım: Bilgisayarınızda Gmail’i açın ve yeni bir e-posta oluşturmaya başlamak için Oluştur’a tıklayın.

     

    Send Video File 03.png




    2. Adım: Google Drive simgesine tıklayın ve göndermek istediğiniz dosyayı yükleyin.

     

    Send Video File 04.png




    3. Adım: Dosya bağlantısını içeren e-postanızı göndermeden önce, lütfen videoya tıklayarak onu yeni bir pencerede açın ve Paylaş simgesine tıklayın

     

    Send Video File 05.png




    4. Adım: Kısıtlanmış ögesine tıklayın. Açılır menüde, Bağlantıya sahip olan herkes ögesini seçin ve görüntüleyen modunda olduğundan emin olun.

     

    Send Video File 06.png



    Not: Ekran kaydınızı göndermek için formu kullanıyorsanız lütfen Bağlantıyı Kopyala’ya tıklayın ve talebinizi gönderirken açıklama kutusuna bağlantıyı yapıştırın.

     

    Send Video File 07.png

     

    Video kılavuzunu burada bulabilirsiniz.






    WeTransfer ile

    E-posta sağlayıcınız daha büyük eklere izin vermiyorsa Bybit’in erişebileceği bir video dosyası bağlantısı oluşturmak üzere WeTransfer’i kullanabilirsiniz.



    1. Adım: https://wetransfer.com/ adresine gidin ve Aktar butonunun solundaki üç nokta simgesine tıklayın.

     

    Send Video File 08.png




    2. Adım: Transfer Bağlantısını Alın’ı seçin, dosyanızı yükleyin ve Bir Bağlantı Alın’a tıklayın. Gerekirse ekibimiz için bir mesaj da ekleyebilirsiniz.

     

    Send Video File 09.png




    3. Adım: Aktarım tamamlandıktan sonra transfer bağlantınızı göreceksiniz. Mavi renkli Bağlantıyı Kopyalayın butonuna tıklayın ve e-postamıza verdiğiniz yanıta yapıştırın veya talebinizi gönderirken formdaki açıklama kutusuna girin.

     

    Send Video File 10.png

     

    Not: İndirme bağlantısı varsayılan olarak 7 gün boyunca geçerli olur ve bu süre sona erdikten sonra otomatik olarak silinir.



    Video kılavuzu için lütfen buraya bakın.




    Bybit’in Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei, OPPO, Mobizen, OBS, Wikihow, Google Drive veya WeTransfer ile bir bağlantısı veya ilişkisi olmadığını lütfen aklınızda bulundurun. Yatırımcıların uygulama veya yazılımları, sorumluluk tamamen kendilerine ait olarak indirmeleri ve kullanmaları önerilir.

    Yardımcı oldu mu?
    yesEvetyesHayır