Konular
    Spot İşlemler Kuralları
    bybit2024-07-16 06:36:18

    Yatırımcıları piyasa manipülasyonlarından korumak amacıyla Bybit, spot alım satımları için aşağıdaki emir yürütme limitlerini uygulamaktadır.

     

     

     

     

     

     

    Fiyat Limiti

    Piyasa Emileri: Tahmini gerçekleşen fiyat, son işlem gören fiyattan belirli bir yüzdeden fazla saparsa piyasa emri kısmen yerine getirilecektir. Limiti aşan emrin geri kalanı iptal edilecektir. Bir piyasa emri yalnızca 800 işlem içerisinde yerine getirilecektir.

     

    Örneğin, MNT/USDT için piyasa emir limitinin %5 olduğu varsayılmaktadır. Son işlem gören fiyat 2 USDT olduğunda, yatırımcı 100.000 USDT tutarında bir piyasa satın alma emri verir. 2,1 USDT'nin üzerinde doldurulabilecek kısımlar iptal edilecektir. Yalnızca 80.000 USDT'lik emir değerinin 2,1 USDT veya altında bir fiyattan doldurulabileceği varsayılırsa, kalan 20.000 USDT'lik emir değeri sapmanın %5 eşiğini aşması nedeniyle iptal edilecektir.

     

     

    Limit Emirleri: Bir alış emrinin veya satış emrinin fiyatı, Son İşlem Fiyatından belirli bir yüzde kadar saparsa emir gerçekleşmez. Örneğin limit %10 ise alış emrinizin emir fiyatı Son İşlem Fiyatının %110'unu aşamaz, satış emrinizin emir fiyatı ise Son İşlem Fiyatının %90'ından düşük olamaz.

     

     

    Yeni bir Spot çifti listesinin ilk beş (5) dakikası için:

    • Piyasa Emirleri ve Koşullu Emirler İçin: Yeni bir Spot çifti listesinin ilk beş (5) dakikasında her iki emir türü de desteklenmeyecektir. Bu süre piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebilir.

    • Limitli Emirler İçin: Alış ve satış emirlerinizin emir fiyatı, ilk beş (5) dakika içerisinde liste fiyatının %5.000'ini geçemez. Bu limit piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebilir.

     

     

     

     

    Emir Limiti

    Bybit, her emir için bir minimum ve maksimum emir miktarı ve değeri belirledi. Örneğin, BTC/USDT için emir başına minimum emir değeri 1 USDT'den az olamaz ve maksimum emir değeri emir başına 2.000.000 USDT'yi geçemez.

     

     

     

     

    Emir Kotaları

    Emir kotası, kullanıcının Spot piyasasından satın aldıktan sonra elinde bulundurabileceği maksimum coin değerini ifade eder.  Seçilen coin için kullanılabilir kota = maks. toplam emir değeri - tutulan coinlerin miktarı (Spot Hesabı) * işlem gören son fiyat - mevcut toplam emir değeri.

     

    Yüksek yatırım riski ve fiyat hareketliliği nedeniyle yalnızca İnovasyon Bölgesi ve Macera Bölgesinde listelenen coinler emir kotasına tabidir. Bu bölgelerin dışındaki coinlerde herhangi bir limit yoktur.

     

    Örnek olarak, FLOKI için emir kotası 100.000 USDT ve piyasa fiyatı 0,00017'dir. Kullanıcıların Spot piyasasından alabilecekleri maksimum miktar 571.428.571 FLOKI’dır (100.000/0,00017). Bu kotaya ulaşıldığında yalnızca satış emirlerine izin verilir. Kotaya ulaştıktan sonra yatırma veya fiyat değişiklikleri nedeniyle herhangi bir değer artışı kısıtlanmaz. Emir kotalarını spot işlem emri penceresinde görüntüleyebilirsiniz.

     

    Spot Trading Rules 01.png

     

     

     

     

    Spot İşlem Limiti Nasıl Görüntülenir?

    İlgili spot işlem çiftinin Fiyat Limitini ve Emir Limitini görüntülemek için lütfen burayı ziyaret edin.

     

    Spot Trading Rules 02.png

    Yardımcı oldu mu?
    yesEvetyesHayır