Konular
    Spot İşlemlerdeki Macera Kategorisi Hakkında SSS
    bybit2024-06-13 13:26:45

    Spot İşlemler Kapsamındaki Macera Kategorisi Nedir?

    Macera Kategorisi’nde kullanıcılar, ciddi oranda yüksek getiri potansiyeli sunarken bununla ilişkili yüksek oranda riskler de barındıran erken aşamadaki projelere katılma fırsatına sahip olurlar. Macera Kategorisi’nde listelenen işlem çiftleri aşağıdaki kurallara tabidir:

    • Bybit, riskleri kontrol etmek ve yatırımcıları korumak için token başına maksimum yatırım limiti uygular. Kullanıcıların token başına işlem yapabilecekleri maksimum tutar şu anda 300.000 USDT veya eş değeridir. Gelecekte risk seviyesine bağlı olarak her proje için farklı limitler geçerli olabilir.

    • Macera Kategorisi’ndeki işlem çiftlerine özel işlem ücretleri uygulanacaktır.

    • Macera Kategorisi’nde kuponlar, işlem ücreti indirimi kuponları veya kayıtlı iş ortaklarından alınan indirimler dâhil olmak üzere işlem ücreti indirimleri geçerli olmayacaktır.




    Macera Kategorisi’nde uygulanan işlem ücretleri nelerdir?

    Macera Kategorisi’ndeki projelerin riskli nitelikleri göz önüne alındığında, işlem ücretleri nispeten daha yüksek olacaktır. Macera Kategorisi’nde her VIP seviyesine karşılık gelen işlem ücretleri aşağıdaki gibidir:

     

    VIP Seviyesi

    Piyasa Yapıcı Ücreti

    Alıcı Ücreti

    VIP 0

    %0,2000

    %0,2000

    VIP 1

    %0,1000

    %0,1500

    VIP 2

    %0,0975

    %0,1300

    VIP 3

    %0,0925

    %0,1100

    VIP 4

    %0,0750

    %0,0900

    VIP 5

    %0,0600

    %0,0750

    Üst Düzey VIP

    %0,0450

    %0,0675

     

    Macera Kategorisi’nde, işlem çiftleriyle ilişkili riskler nelerdir?

    Macera Kategorisi, yüksek getiri ve erken alım-satım fırsatları için cazip potansiyele sahip projeler sunar. Ancak bununla ilgili yüksek risklerin farkında olmak çok önemlidir. Bu risklerden bazılarını aşağıda görebilirsiniz:

    1. Ciddi Piyasa Dalgalanmaları: Fiyatlar kısa bir süre içinde keskin hareketler sergileyebilir.

    2. Değerin Tamamen Kaybedilmesi: İşlem çiftleri ve tokenler tamamen değer kaybına uğrayabilir ve bu da yatırım zararı riskine neden olabilir.

    3. Piyasa Likiditesi Sorunu: Bazı projelerin likiditesi yetersiz olabilir. Bu durum, alış ve satış emirlerini gerçekleştirmeyi zor veya zaman alıcı hâle getirebilir.

    4. Listelemenin Sonlandırılması Riski: Bybit, yatırımcılar için aşırı risk teşkil etmeleri durumunda Macera Kategorisi’ndeki projeleri listelemeyi sonlandırma hakkını saklı tutar. Projenin listelemesi sonlandırıldıktan sonra işlem fırsatlarınız sınırlı olabilir.

     

    Bybit’in, Macera Kategorisi’ndeki işlemlerden kaynaklanan zararlardan sorumlu olmadığını lütfen aklınızda bulundurun. Tüm proje ayrıntıları ile risklerini kapsamlı bir şekilde değerlendirmenizi, finansal araçlarınız ve risk toleransınızla uyumlu yatırım kararları vermenizi öneririz. 




    Macera Kategorisi’ndeki işlem çiftlerine nasıl erişebilirim?

    Macera Kategorisi’ne ve buradaki işlem çiftlerine erişmek için sırasıyla Alım-Satım → Spot İşlemler seçeneklerine tıklayın. Ardından açılır menüden Macera Kategorisi’ni seçin.

     

     

     

    Alternatif olarak, istediğiniz işlem çiftini arama çubuğuna yazıp işlem sayfasını açabilirsiniz. İşlem çifti, Macera Kategorisi kapsamında yer alıyorsa söz konusu işlem çifti adının sağ tarafında Macera Kategorisi ifadesi görünecektir.

     

     

    Macera Kategorisi’nde işlem yapmaya başlamadan önce Risk Sözleşmesi’ni dikkatlice okumanız ve kabul etmeniz gerektiğini lütfen aklınızda bulundurun.

     




    Macera Kategorisi’ndeki işlem çifti için emir verme limitlerini nereden görüntüleyebilirim?

    Macera Kategorisi’ndeki işlem çiftlerine uygulanan emir limitlerini görüntülemek için lütfen Spot İşlem Kuralları bölümüne bakın. 




    Macera Kategorisi’nde listelenen tokenler için bulundurabileceğim maksimum token miktarını nerede bulabilirim?

    Bu bilgileri işlem sayfasının Mevcut Kota bölümünde bulabilirsiniz. Örneğin ABC coininin mevcut kotası 300.000 USDT ve fiyatı 0,5 USDT ise hesabınızda bulundurabileceğiniz maksimum ABC coini miktarı 600.000 adettir (300.000 USDT ÷ 0,5 USDT = 600.000 coin olarak hesaplanır).

     

    Yardımcı oldu mu?
    yesEvetyesHayır