Konular
    Bybit Türkiye Risk Bildirimi Formu
    bybit2024-07-12 08:09:59

    BYBIT TÜRKİYE RİSK BİLDİRİM FORMU

     

    Bu Risk Bildirim Formu (“Form”), Narkasa Yazılım Ticaret Anonim Şirketi tarafından (Bundan sonra “Bybit Türkiye” olarak anılacaktır) Kripto Varlıklar ile ilgili riskler hakkında bilgi vermek için hazırlanmış olup; Kullanıcı Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır.

    1. Kripto Varlıklar, ulusal para birimleri, emtia, menkul kıymetler veya diğer finansal enstrümanlara ilişkin geleneksel olarak bilinen risklerden farklılık arz ederek kendilerine özgü özel riskler barındırırlar. Bu sebeple Kullanıcılar, Kripto Varlıkların hukuki, ekonomik ve vergisel bakımdan taşıdığı özellikleri anlamak, araştırmak ve bu varlıkların mevzuat karşısındaki durumunu bilmek zorundadır. 

     

    1. Kripto Varlıklara özgü riskleri araştırmak ve öğrenmek Kullanıcı’nın yükümlülüğüdür. Bu bakımdan Bybit Türkiye’nin ayrıca ve özel olarak bir aydınlatma ya da danışmanlık verme yükümlülüğü bulunmamaktadır. 

     

    1. Kripto Varlık içeren Platform Hizmetleri yüksek derecede risk taşır ve birçok yatırımcı için uygun değildir. Kullanıcılar Kripto Varlıklardaki alım satım işlemleri sonucunda kâr elde edebileceği gibi zarara da uğrayabilir ve bunun neticesinde yatırımlarının tümünü kaybedebilir. Bu nedenle, işlemlerinizi gerçekleştirmeye karar vermeden önce, piyasadaki tüm riskleri anlamalı ve tanımalı; mali durumunuzu ve sınırlamalarınızı dikkate alarak karar vermelisiniz. 

     

    1. Bybit Türkiye tarafından bu Risk Bilgilendirme Formu ile Kullanıcılara bu ürün ve hizmetlerle ilişkili riskler hakkında genel olarak bilgi verilmektedir ancak bu form işlemlerden doğacak tüm riskleri içermediği gibi ve Kullanıcıların kişisel koşullarına bağlı risklerle ilgili bir bilgilendirme içerdiğini de taahhüt etmez. 

     

    1. Herhangi bir konuda şüpheniz bulunması halinde profesyonel olarak danışmanlık hizmeti almalısınız. Bybit Türkiye Platformunda işlem gerçekleştirmeye karar vermeden önce ilgili riskleri tam olarak anlamanız, bu riskleri almak için yeterli finansal kaynaklara ve finansal okur yazarlığa sahip olmanız önem arz etmektedir. 

     

    1. Kripto Varlıkların işlem gördüğü ağın son bulması, geliştiricilerinin projeden çekilmesi, onaylayıcıların ağdan çekilmesi, Kripto Varlıkların değer kaybetmesi, Kripto Varlıkların ve/veya bunlara bağlı olarak yapılan işlemlerin herhangi bir devlet, resmi, idari otorite veya yasal merciler tarafından yasaklanması, tedbir uygulanması, engellenmesi gibi riskler bulunmaktadır. Bu hususlarda gerekli araştırmayı yapma ve karar verme yükümlülüğü yalnızca Kullanıcı’ya aittir.

     

    1. Kripto Varlık piyasalarındaki değerler aşırı değişken ve oynaktır. Bunların değeri hızlıca değişebilmektedir. Kullanıcılar, bu ani ve olumsuz değişikliklerden nasıl etkilenebileceklerine yönelik riski anlamak ve buna göre hareket etmek zorundadır.

     

    1. Kripto Varlık piyasalarındaki fiyatlar arz ve talep doğrultusunda belirlenmektedir. 

     

    1. Bybit Türkiye Kripto Varlık alım-satım işlemlerinize sadece aracılık etmekte olup, herhangi bir kripto varlığın ihraççısı, işleticisi, yöneticisi veya herhangi bir şekilde hak sahibi değildir.

     

    1. Kripto Varlık piyasaları değişken likitide seviyelerine sahiptir. Bazıları oldukça likit olmasına karşın bazılarında işlem hacmi daha düşüktür. Likitidesi düşük olan piyasalar dalgalanmayı artırabilir. Bybit Türkiye, Platform’da işlem görebilecek bir kripto varlığın alınıp satılacağı hakkında herhangi bir taahhütte bulunmamakta ve garanti vermemektedir. 

     

    1. Kullanıcı, Kullanıcı Hesabı’nın güvenliğinden sorumlu olup; kullanıcı hesabına erişim için kullandığı şifre ve/veya diğer bilgileri güvenli bir şekilde korumak zorundadır. Ayrıca Kullanıcı, hesabının durumunu her zaman izleyebildiğinden emin olmalıdır. Zira her Kullanıcı, hesabının güvenliğinden tek başına sorumludur. Bybit Türkiye herhangi bir Kullanıcının hesabındaki pozisyonları izlemekle sorumlu değildir.  

     

    1. Kripto Varlıkların Kripto Varlık cüzdanlarına aktarılmasından tamamen Kullanıcı sorumludur. Kullanıcı ayrıca bu cüzdanlarla ilgili güvenlik önlemleri almaktan da sorumludur. Bir kripto varlığın farklı bir Kullanıcıya ait cüzdanına aktarılması durumunda, Bybit Türkiye bu işlemden sorumlu tutulamaz; tüm sorumluluk yanlış aktarımı yapan Kullanıcı’ya aittir. Yine Kripto Varlıkların teknik özelliklerine göre transfer sırasında girilmesi gereken bilgilerin yanlış girilmesi nedeniyle gerçekleşen yanlış transferlerden de Kullanıcı sorumludur. 

     

    1. Kripto Varlık transfer işlemleri gerçekleştirildikten sonra iade edilemez ve geri döndürülemez. Bu nedenle, transferi gerçekleştireceğiniz cüzdan adresinin doğruluğunu kontrol etmek sizin yükümlülüğünüzdedir. Kullanıcı tarafından verilen emirlerin yerine getirilmesinden doğan tüm sorumluluk yalnızca Kullanıcı’ya aittir.

     

    1. Platformda ve/veya uygulamalarımızda işlem yapılırken sistem hataları oluşabilir. Kullanıcı, sistemden kaynaklı bir arıza nedeniyle emirlerinin ertelenebileceği veya geçersiz sayılabileceği riskinden haberdardır. Kullanıcı, donanım, yazılım ve internet bağlantılarının başarısızlığı, kötü amaçlı yazılım giriş riski, üçüncü tarafların kullanıcı adına depolanan bilgi ve/veya dijital varlıklara yetkisiz erişim riski, siber saldırı, Kripto Varlık ağ hatası, bilgisayar virüsleri, iletişim hataları, aksamalar, hatalar, bozulmalar, gecikmeler, bir kullanıcının hizmetler yoluyla ticaret yaparken karşılaşabileceği casus yazılım, scareware, truva atları, solucanlar veya bilgisayarınızı veya diğer ekipmanlarınızı veya olabilecek kimlik avı, casusluk veya diğer saldırıları etkileyebilecek diğer kötü amaçlı yazılımlar dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, internet tabanlı bir ticaret sisteminin kullanılmasıyla ilişkili risklerin olduğunu bilir ve bu riskleri kabul eder. 

     

    1. Bybit Türkiye, itibari para ve Kripto Varlık hizmetleri sunan üçüncü taraflarla iş birliği yapabilir. İş birliği yapılan üçüncü tarafın Kullanıcı’yı zarara uğratması, iflas etmesi, faaliyetlerini kısmen veya tamamen, geçici olarak askıya alırsa veya sürekli olarak durdurması halinde Kullanıcı tarafından üçüncü tarafa yapılmış olan ödemeden doğan zararları güvenceye alan hiçbir özel yasal koruma bulunmamaktadır. Bybit Türkiye, üçüncü kişilerin yol açtığı zararlardan sorumlu olmayacaktır.

     

    1. Bybit Türkiye şüpheli bir faaliyette bulunduğunuz, yasalara veya Kullanım Sözleşmesi'ne aykırı davrandığınız yönünde makul bir şüphe duyması haline veya meşru nedenlerle; belirli bir süreyle veya süresiz şekilde kısmen veya tamamen hesabınızı dondurabilir, hesabınızda transferleri kısmen ve/veya tamamen engelleyebilir, hesabınızı kapatabilir, hesabınızda bulunan nakit, veya Kripto Varlıklarınıza tedbir uygulamak suretiyle kullanımını engelleyebilir. 

     

    1. Kullanıcı, Platform Hizmetleri’ni gerçekleştirmesi sebebiyle doğacak vergisel sonuçların sorumluluğunu tek başına üstlenmektedir. Kullanıcı, ilgili vergi makamlarına karşı tüm vergi yükümlülükleri bakımından (stopaj, tahsilat, raporlama, ödeme ve/veya havale etme) tek başına sorumludur.

     

    1. Ücretlerimiz ve komisyonlarımız Platform’da https://www.bybit-tr.com/tr-TUR belirtilmiştir. Lütfen, işlem yapmadan önce sizin için geçerli olan tüm masraf ve ücretler hakkında bilgi edinin. 

     

    1. Kripto Varlık transferleri iade edilemez, bu kapsamda Kullanıcı tarafından Bybit Türkiye’ye işlemler için ödenecek ücretler de iade edilemez.

     

    1. Platform’da yer alan görüşler, haberler, araştırmalar, analizler, fiyatlar veya diğer bilgiler genel piyasa yorumu olarak sunulur ve yatırım tavsiyesi oluşturmaz. Bybit Türkiye sağlanan herhangi bir içeriğe dayanarak herhangi bir yatırımdan kaynaklanan kayıplardan sorumlu değildir.

     

    1. Kullanıcı Platform’u ve hizmetleri kullanmadan önce bütün bu riskleri okuduğunu, anladığını ve kabul ettiğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu form, Kullanıcı’nın üye olmasından önce Kullanıcı’nın erişimine ve onayına sunulmuştur. Ayrıca talep etmesi halinde Kullanıcı’nın Bybit Türkiye nezdinde kayıtlı elektronik posta hesabına gönderilecektir.

     

    1. Bu form Türkçe ve İngilizce dillerinde hazırlanmış olup, her iki versiyon arasında fark bulunması durumunda Türkçe versiyon esas alınacaktır.

     

    Versiyon Tarihi: 03.07.2024

     

    Ticaret Sicil No: 184965-5

    Mersis No: 0629-1082-1210-0001

    Ticaret Unvanı: NARKASA YAZILIM TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

    Adres: Huzur Mahallesi Maslak Ayazağa Cad. No:4 H/201 Sarıyer İstanbul İnternet sitesinin adresi: https://www.bybit-tr.com/tr-TUR

    KEP Adresi: narkasa@hs01.kep.tr

     

    Yardımcı oldu mu?
    yesEvetyesHayır