Konular
    Spot İşlemler Yapmaya Başlama
    bybit2024-06-13 13:26:52
    UygulamadaWeb Sitesinde

     

       

       

       

       

       

      İşlem Çiftlerini Seçin

       

      1. Adım: Bybit Uygulamanızın alt kısmında bulunan Alım-Satım ögesine dokunun ve Spot’u seçin. Ardından, desteklenen tüm Spot işlem çiftlerini, söz konusu işlem çiftinin İşlem Gören Son Fiyatını ve 24 saatlik değişim yüzdesini görüntülemek için sayfadaki işlem çiftinin yanındaki açılır simgeye dokunun.

       

       

      İstediğiniz işlem çiftini hızlıca bulmak için lütfen görüntülemek istediğiniz işlem çiftini doğrudan girmek üzere arama kutusunu kullanın. Bazı işlem çiftlerinin yanında 10x şeklinde bir etiket görürseniz bu, söz konusu işlem çiftinin Spot Marjin İşleminde desteklendiğini gösterir. Spot ve Spot Marjin arasındaki fark hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen burayı ziyaret edin.






      Emrinizi Verin

       

      Bybit Spot İşlemleri size çeşitli emir türleri sunar. Emir türleri arasındaki farklar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen Bybit’te Mevcut Emir Türleri bölümüne bakın.

       

      Makalemizin bu kısmında, Piyasa Emrini örnek olarak alıyoruz. Aşağıdaki adımları izleyerek bir Spot Emri oluşturabilirsiniz.


      1. Adım: Spot İşlem gerçekleştirmek için lütfen Spot sekmesinde olduğunuzdan emin olun. Ardından, dilediğiniz varlığın alım-satım sayfasında Al veya Sat seçeneğini seçin.

       




       

       

      2. Adım: Emir değerinizi veya miktarınızı girin. Emrinizi Limit Emri ve Koşullu Emir gibi diğer emir türlerini kullanarak verirseniz emir fiyatınızı veya tetikleme fiyatınızı da girmeniz gerekir.


      Piyasa alışı veya satışı emirlerinde varsayılan olarak, değere (piyasa alışı) ve miktara (piyasa satışı) göre emir verilir. Emir verme tercihlerinizi değiştirmek için Değere Göre Emir veya Miktara Göre Emir seçeneğine dokunabilirsiniz.

       

       

      Not: Bir piyasa alışı veya piyasa satışı emri vermek için kullanılabilir bakiyenizin %100’ünü seçtiğinizde, görüntülenen maksimum tutar ya da miktar ile sistemimizin hesapladığı değer veya miktar arasında küçük bir fark olabilir. Bu fark, olası piyasa fiyatı değişikliklerine karşı bir tampon görevi görerek, fiyat çok az dalgalansa bile emrinizin sorunsuz bir şekilde verilmesini sağlar.






      3. Adım: Bir onay penceresi açılır. Emrinizle ilgili ayrıntıların doğru olduğundan emin olun. Ardından Al veya Sat seçeneğine dokunun.

       

       

      Tebrikler! Emrinizi başarıyla verdiniz.



      Devamını Okuyun

      Bybit Spot’ta İşlem Ücretleri Hakkında Bilgiler

      Spot İşlem Kuralları

      Spot İşlemler Hakkında SSS





      Emrinizi Görüntüleyin

       

      Mevcut Emirler

      Mevcut gerçekleşmemiş veya tetiklenmemiş emirlerinizi, Emirler sekmesinde görüntüleyebilirsiniz. Tüm işlem çiftlerindeki tüm mevcut emirleri görmek için Tümünü göster kutusuna dokunabilirsiniz.

       

       

       

      Emir fiyatı, tetikleme fiyatı veya emir miktarı gibi ayrıntıları düzenlemek için emir parametrelerinizin altındaki Düzenle seçeneğine dokunun.

       

       

       

      Emir Geçmişi veya İşlem Geçmişi

      Emir geçmişinizi ve işlem geçmişinizi görüntülemek için Spot İşlem sayfanızdaki Tüm Emirler seçeneğine dokunun. Birleştirilmiş Alım-Satım Hesabı kullanıcıları, Spot emirlerinin işlem geçmişini görüntülemek için Hesap Yükseltme Öncesi Emir Geçmişi seçeneğine dokunabilirler.

       





       

      Emrinizi İptal Etme

       

      Spot emirlerini iptal etmek için Emirler sekmesine gidin ve İptal ögesine dokunun. Alternatif olarak, sağ üst köşeden Tümünü İptal Et ögesini seçerek emirlerinizin hepsini iptal edebilirsiniz. Tümünü Göster seçeneğini işaretlediyseniz Tümünü İptal Et ögesine dokunduğunuzda tüm işlem çiftlerindeki emirlerin iptal edileceğine dikkat etmeniz önemlidir.

       

       

      Yardımcı oldu mu?
      yesEvetyesHayır