Konular
    Dâhili Transfer Yoluyla Varlık Çekme İşlemi Nasıl Yapılır?
    bybit2024-06-13 13:26:58

    Bybit, kullanıcıların çekme ücreti ödemeden varlıklarını başka Bybit hesaplarına aktarmasına olanak tanıyan Dâhili Transfer çekim yöntemini kullanıma sunuyor. Varlıklarınızı başka bir borsa veya cüzdana aktarmak istiyorsanız on-chain çekim işlemini kullanmanız gerekir. Ayrıntılar için lütfen On-Chain Çekim İsteği Nasıl Gönderilir? başlıklı makalemize bakın. 
     

    Bybit'teki varlıklarınızı Dâhili Transfer aracılığıyla çekmenize yardımcı olacak adım adım kılavuzu aşağıda bulabilirsiniz.

     



     

    Masaüstü Sürümünde

    1. Adım: Hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfanın sağ üst köşesindeki Varlıklar seçeneğine tıklayın ve Fonlama veya Spot Hesabına gidin.

     

    image.png

     


     


    2. Adım: Çekmek istediğiniz para biriminin sütununda Çekme seçeneğine tıklayın.
     

    image.png

     


    Not: Çekim işlemleri yalnızca Fonlama veya Spot Hesabınızdan gerçekleştirilir. Diğer hesaplarınızdaki varlıkları çekmek istiyorsanız öncelikle Transfer butonuna tıklayarak söz konusu varlıkları Fonlama veya Spot Hesabınıza transfer edin.

    image.png

     




     

    3. Adım: Çekim isteğinizi göndermek için lütfen aşağıdaki parametreleri seçin veya doldurun:

    1. Çekme Yöntemi: Dâhili Transfer
    2. Coin: Çekmek istediğiniz coin türü
    3. Alıcı Hesap: Alıcının e-posta adresini, UID veya cep telefonu numarasını girin

    WIT 01.png

     

    İpucu: Ekle seçeneğine tıklayarak cüzdan adresi defterinize e-posta adresi, UID veya cep telefonu numarası ekleyebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için lütfen Çekim İşlemi İçin Cüzdan Adresi Nasıl Eklenir? başlıklı makalemize göz atın.

    1. Miktar: Çekmek istediğiniz miktarı girin veya tümünü çekmek için Tümü seçeneğine tıklayın.
    2. Lütfen Gönder butonuna tıklamadan önce tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olun.

     

    WIT 02.png





     


    4. Adım: Gönder butonuna tıklamanızın ardından, çekim doğrulaması sayfasına yönlendirileceksiniz. E-postanızı ve/veya cep telefonu numaranızı henüz doğrulamadıysanız, e-posta doğrulamasını ve Google Authenticator doğrulamasını tamamlamanız gerekecektir. Çekim işlemlerinizin güvenliğini yönetme hakkında daha fazla bilgi için lütfen bu sayfaya bakın.
     

    2022-12-14_23h55_55.png
     

     

    a) E-posta doğrulama kodu: Kod Al seçeneğine tıklayın ve doğrulamayı tamamlamak için kaydırıcıyı sürükleyin. Hesabınızın kayıtlı e-posta adresine, e-posta doğrulama kodunuzu içeren bir e-posta gönderilecektir. Lütfen aldığınız doğrulama kodunu girin.

     

    İpucu: E-postayı almadıysanız lütfen istenmeyen posta (spam) klasörünüzü kontrol edin veya şu makaleye bakın: Sorun Giderme:E-posta doğrulama kodunu alamıyorum. Doğrulama e-postası yalnızca beş dakika boyunca geçerli olacaktır.
     

    image.png

     


    b) Google Authenticator: Lütfen aldığınız 6 haneli Google Authenticator 2FA güvenlik kodunu girin. 






     

    5. Adım: Gönder butonuna tıklayın Çekim isteğiniz başarıyla gönderilmiştir!






    Dâhili transfer geçmişinizi görüntülemek için lütfen Spot Hesabı → Geçmiş bölümüne gidin ve Çekim İşlemi Yöntemi sütununda Dâhili Transfer seçeneğini belirleyin. Alıcı sizseniz YatırmaYatırma Yöntemi sütunundan Dâhili Transfer’i seçiniz.
     

    image.png










     


    Uygulamada

    1. Adım: Lütfen Bybit uygulamasının sağ alt köşesindeki Varlıklar butonuna dokunun. Ardından Varlıklarım sayfasında Çekme seçeneğine dokunun.
     

    image.png
     

    Not: Çekim işlemleri yalnızca Fonlama veya Spot Hesabınızdan gerçekleştirilir. Diğer hesaplarınızdaki varlıkları çekmek istiyorsanız lütfen öncelikle Transfer seçeneğine dokunduktan sonra yönergeleri izleyerek söz konusu varlıkları Fonlama veya Spot Hesabınıza transfer edin.






     

    2. Adım: Çekmek istediğiniz coini seçin.
     

    image.png






     

    3. Adım: Çekim isteğinizi göndermek için lütfen Çekme sayfasında aşağıdaki parametreleri seçin veya doldurun:

    1. Çekme Yöntemi: Dâhili Transfer
    2. Coin: Çekmek istediğiniz coin
    3. Alıcı Hesap: Alıcının e-posta adresini, UID veya cep telefonu numarasını girin.

    İpucuEkle seçeneğine dokunarak cüzdan adresi defterinize e-posta adresi, UID veya cep telefonu numarası da ekleyebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için lütfen bkz. Çekim İşlemi İçin Cüzdan Adresi Nasıl Eklenir? 
     

    1. Miktar: Çekmek istediğiniz miktarı girin veya tümünü çekmek için Tümü seçeneğine dokunun.
    2. Lütfen Çekme butonuna dokunmadan önce tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olun.
     

    image.png






     


    4. Adım: E-postanızı ve/veya cep telefonu numaranızı henüz doğrulamadıysanız, e-posta doğrulamasını ve Google Authenticator doğrulamasını tamamlamanız gerekecektir. Çekim işlemlerinizin güvenliğini yönetme hakkında daha fazla bilgi için lütfen bu sayfaya bakın.
     

    1. E-posta doğrulama kodu: Kod Al seçeneğine dokunun ve doğrulamayı tamamlamak için kaydırıcıyı sürükleyin. Hesabınızın kayıtlı e-posta adresine, e-posta doğrulama kodunuzu içeren bir e-posta gönderilecektir. Lütfen aldığınız doğrulama kodunu girin.

    İpucu: E-postayı almadıysanız lütfen istenmeyen posta (spam) klasörünüzü kontrol edin veya şu makaleye bakın: Sorun Giderme:E-posta doğrulama kodunu alamıyorum. Doğrulama e-postası yalnızca beş dakika boyunca geçerli olacaktır. 

     

    2. Google Authenticator: Lütfen aldığınız 6 haneli Google Authenticator 2FA güvenlik kodunu girin. 




     

    5. Adım: Onayla butonuna dokunun. Çekim isteğiniz başarıyla gönderilmiştir!








    Dâhili transfer geçmişinizi görüntülemek için lütfen Çekme sayfasına gidin ve sağ üst köşedeki geçmiş simgesine dokunun. Çekme sekmesindeki Dâhili Transfer - Çekme seçeneğini tercih edin. Alıcı sizseniz lütfen Yatırma sekmesindeki Dâhili Transfer - Yatırma kaydını kontrol edin.
     

    image.png

    Yardımcı oldu mu?
    yesEvetyesHayır