Konular
    Self-Servis Aracılığıyla Eksik Yatırma İşlemi Nasıl Geri Alınır
    bybit2024-09-15 17:39:41

    Bybit artık coin yatırmış ancak eksik tag veya memo nedeniyle coini alamayan kullanıcılara self-servis itiraz desteği sağlıyor. Bu makalede, eksik tag veya memo olan para yatırma işleminiz için nasıl self servis itirazda bulunacağınız konusunda adım adım bir kılavuz göstereceğiz. Varlıklarınız başarıyla alındıktan sonra paralar kaynak adrese iade edilecektir.

     

    Tag ve memolar, fonların doğru hedefe yönlendirilmesine yardımcı olmak için XRP, EOS ve diğer bazı kripto para işlemlerinde kullanılan benzersiz tanımlayıcılardır. Bybit’te kullanıcıların yatırdıkları varlıkların başarılı bir şekilde hesaplarına geçmesi için yatırma tag veya memosunu doğru girmeleri gerekir. Yatırma işlemi sırasında, istendiğinde doğru tag veya memo eklememek, yatırılan varlıkların alınamamasına veya yanlış bir hesaba gitmesine neden olabilir.



    Notlar:

    "Anormal para yatırmayla ilgili sorun çözüldü. Daha fazla bilgi için lütfen Müşteri Desteği ile iletişime geçin." hata mesajıyla karşılaşırsanız, bu, yatırımın zaten yanlış tag/memo girilmesinden dolayı farklı bir hesaba aktarılmış olabileceği anlamına gelir. Bu form aracılığıyla Müşteri Desteğimize hemen bir talep göndermek için lütfen bu kılavuza bakın.

    — Varlık kurtarma ile ilişkili ek kaynakları karşılamak için bu coinin standart çekme ücretinin beş katı işlem ücreti, iade miktarından düşülecektir. Coinlere ilişkin çekme ücretini görüntülemek isterseniz lütfen burayı ziyaret edin. 

    — 90 günden fazla veya 22 Ocak 2024'ten önce gerçekleşen işlemler işleme alınmayacaktır.

    — Bir TON token işlemini kurtarmanız gerekiyorsa, bir istek göndermeden önce lütfen doğru TXID’yi almak için bu kılavuza bakın.

    — Daha fazla bilgi için lütfen Kripto Yatırma Hakkında SSS bölümüne bakın.

     

     

     

    Eksik yatırma işleminiz için self-servis aracılığıyla itiraz başvurusunda bulunmanız için size adım adım kılavuz hazırladık.

     

     

    1. Adım: İmlecinizi sol üst köşeye getirip Yardım Merkezi’ni bulun. Tamamlanmamış Kripto Yatırımı ögesini seçin. Buradan, yatırma ile ilgili itiraz sayfasına yönlendirileceksiniz.

     

    Appeal External 01.png



    Bybit Uygulamasını kullanıyorsanız lütfen ana sayfadaki Daha Fazla seçeneğine ve ardından Yardım Merkezi’ne dokunun.

     

    Appeal External 02.png






    2. Adım: Yatırma işleminizin hesabınıza geçmeme nedenini şu şekilde seçin: Memo/etiket yanlış veya eksik

     

    Recover Deposit 03.png






    3. Adım: Yatırma işlemiyle ilgili ayrıntıları doldurun

    1. Coin: Yatırdığınız coinin adı
    2. Zincir Türü: Yatırdığınız coinin blok zinciri ağı
    3. TxID/TxHash: Blok zincirinde yapılan her bir işleme atanan benzersiz bir tanımlayıcı veya hash değeri

     

    Eksik yatırma işleminiz için doğru TxID’yi girdiğinizden lütfen emin olun. Eksik yatırma işleminiz için doğru TxID’yi nasıl alacağınıza dair ayrıntılı adımlar için bu makaleye bakabilirsiniz. Lütfen URL olmadan da TXID girin.

     

    Recover Deposit 04.png

     

     

     

     

     

    4. Adım: Gönder’e tıkladığınızda onay penceresine yönlendirileceksiniz. 

     

    Recover Deposit 05.png

     

     

    Not:

    Onay penceresi, eksik yatırma işleminizin geri alınması için tahmini işlem ücretini gösterecektir. Bu işlem ücreti, yatırma işlemi için kullanılan coin ve zincire bağlı olarak farklılık gösterir ve bu coinin standart Bybit çekim ücretinin beş katına eş değerdir. 
     
    Bu işlem ücreti iade miktarından düşüleceğinden, yatırma miktarınız işlem ücretlerinden düşükse “Tah. Geri ödeme miktarı Min. İade Tutarını veya Para Çekme Sınırını karşılamıyor". Bu durumda, işleminiz geri alınmaya uygun değildir. 


    Formüller

    — Geçerli geri alma için gereken minimum işlem miktarı = İşlem miktarı - İşlem ücretleri - Minimum Çekim miktarı
    — İade miktarı = İşlem miktarı - İşlem ücretleri


    Örnekler

     

    1. Eksik NIBI Yatırma : 10 NIBI (Normal Çekim Ücreti) x 5 = 50 NIBI işlem ücreti ve Minimum Çekim Miktarı 5 NIBI’dir.

     

    Recover Dep SS 04.png

     

    NIBI yatırma miktarınız 55 NIBI’nin altında veya buna eşitse, işlem geri almaya uygun olmayacaktır.

    — NIBI yatırma miktarınız 55 NIBI’nin üzerindeyse, geri alma işlemi denenebilir ve iade tutarı şu şekilde hesaplanır: İşlem tutarı - 50 NIBI

    2. Eksik XRP Yatırma: 0,25 XRP (Normal Çekim Ücreti) x 5 = 1,25 XRP işlem ücreti ve Minimum Çekim Miktarı 20 XRP ’dir.

     

    Recover Dep SS 05.png

     

    XRP yatırma miktarınız 21,25 XRP’nin altında veya bu değere eşitse, işlem geri almaya uygun olmayacaktır. 

    — XRP yatırma miktarınız 21,25 XRP’nin üzerindeyse, geri alma girişiminde bulunulabilir ve iade miktarı şu şekilde hesaplanır: İşlem tutarı - 1,25 XRP

     

     

     

    Onayla seçeneğine tıkladığınızda ilgili departman, itirazınızı inceleyecektir. Başvurunuzun incelenmesi tamamladıktan sonra 1-3 iş günü içinde otomatik bir e-posta alacaksınız ve yatırdığınız varlık, yatırma işlemini başlattığınız hesaba iade edilecektir. 

     

    Ayrıca Geçmiş İtirazlar sayfasından itirazınızın durumunu kontrol edebilirsiniz. İade işlemine ait TxID bilgisi ayrıntılar bölümünde belirtilecektir.

     

    Recover Deposit 06.png

     

     

    Üç (3) iş günü geçmesine rağmen sonuç alamadıysanız lütfen buradan bir talep gönderin. Size özel Müşteri Destek Ekibi’miz kısa süre içinde sizinle iletişime geçecektir.

    Yardımcı oldu mu?
    yesEvetyesHayır